Vítězové soutěžních výzev 2021

Vítězové soutěžních výzev 2021

Opět je za námi další rok a nastal čas vyhlásit vítěze soutěžních výzev. Gratulaci zaslouží všichni, kteří se do nich zapojili a zejména pak ti z Vás, kteří to pojali zodpovědně, což bylo náročné nejen sportovně, ale i logisticky.

Výzvy Nejhory

Výzvy Nejhory

Martin Matějka, který mj. stojí za výzvami Ultratisícovky a Ultrakopce, pro Vás na Vrcholovovce průběžně připravuje nové a nové výzvy, kterým dal jméno Nejhory. Připravil jsem tedy sumář všech výzev z této série, do kterých se můžete zapojit!

Tipy na vánoční dárky

Tipy na vánoční dárky

Taky jste zjistili, že Vánoce se nezadržitelně blíží a vy stále nemáte nakoupené dárky pro své blízké? Zkusil jsem vybrat pár tipů, které vás nezruinují a využije je snad každý turista. A ani nebude vadit, pokud už podobnou věc obdarovaný má, kus navíc se nikdy neztratí.

Dokončené výzvy na Vrcholovce

Dokončené výzvy na Vrcholovce

Letos na Vrcholovce přibyla spousta výzev. Některým z Vás se už povedlo některé z nich zkompletovat. Byla by škoda takové výkony jen tak přejít, takže bych touto formou všem rád pogratuloval!

Vyhlášení vítězů Monte Rosa Vertical Challenge

Vyhlášení vítězů Monte Rosa Vertical Challenge

S koncem května nám skončila i běžecko-turistická výzva Monte Rosa Vertical Challenge o dárky, které věnoval Salomon a Lukáš Vaculík ze Salomon Running Ostrava, tak jsme kromě těch nejlepších vylosovali i tři z vás, kteří obdrží malé dárky :)

Zdolejte více vrcholů s Ascendero

Zdolejte více vrcholů s Ascendero

Pokořte i ty nejvyšší alpské vrcholy s Ascendero.com, kde najdete výstupy vedené horskými vůdci.

Novinky na Vrcholovce

Novinky na Vrcholovce

Při poslední aktualizaci stránek se na Vrcholovce objevilo více nových funkcí, tak si je tady hezky představíme.

Správná výbava do zimních hor

Správná výbava do zimních hor

S aktuálním rozmachem turistiky nemá spousta lidí povědomí o tom, jak se do hor správně obléct . Špatné vybavení ale zejména v zimě může znamenat nemalé problémy, které mohou skončit katastroficky. Jak se tedy obléci a vybavit?

Výzvy na Vrcholovce

Výzvy na Vrcholovce

Ke konci roku jsem připravil možnost zakládat vlastní výzvy a od té chvíle se s nimi roztrhl pytel. Také proto jsem připravil tento přehled, kde se o každé dozvíte základní informace.

Na hory s těmi nejmenšími

Na hory s těmi nejmenšími

Jen počkej až se narodí. To ti to skončí. Slýchávala jsem celé těhotenství. Teď když už je naše Bára nějaký měsíc na světě a ono neskončilo, ozývají se zase další hlasy. Vždyť z toho nic nemá. A co když se stane tohle a nebo tamhle to? Hory počkají. Jasně, že počkají, ale mně je v nich dobře. A jak se říká šťastná máma, šťastné dítě. Děti znají jen to, co jim ukážou rodiče, a čím dříve je se svým aktivním životem seznámíte, tím snáze a rychleji si na něj zvyknout a začnou ho brát jako běžnou součást svého života.

Jak vybrat nesmeky?

Jak vybrat nesmeky?

Zejména v posledních letech se na sociálních sítích čím dál tím častěji objevují dotazy, jaké nesmeky pořídit. Už i na českých horách jsou často cesty tak ušlapané a namrzlé, že pokus o chůzi bez nesmeků hraničí s hazardem o zdraví.

Vítězové výzvy Lysohoři 2020

Vítězové výzvy Lysohoři 2020

Rok se s rokem sešel a s tím skončila i výzva Lysohoři 2020. Těm nejlepším se podařilo Lysou horu zdolat i více než 100 krát! Kdo byl letos nejúspěšnější?

Jak jíst, když jdete na hory či delší výlet?

Jak jíst, když jdete na hory či delší výlet?

Jak jíst, když jdete na hory či delší výlet? Snídat či nesnídat? Co do batůžku s sebou? Je ráno a máte v plánu sportovní aktivitu, výlet či výšlap na kopec?

Sdílet