Tipy na vánoční dárky

Tipy na vánoční dárky

Pája, 5.11.2021, 11:00

Taky jste zjistili, že Vánoce se nezadržitelně blíží a vy stále nemáte nakoupené dárky pro své blízké? Zkusil jsem vybrat pár tipů, které vás nezruinují a využije je snad každý turista. A ani nebude vadit, pokud už podobnou věc obdarovaný má, kus navíc se nikdy neztratí.

Čelenka Vrcholovka.cz

Na prvním místě nemůžu jinak než doporučit čelenku Vrcholovka.cz. Vyrobena z elastického materiálu s jemným zateplením se hodí zejména od podzimu do jara, ale dobře poslouží i v létě. Osobně ji používám na turistiku, skialpy, kolo pod přilbu i horolezectví. Objednat ji můžete zde na eshopu.

Termoska

Termoska s čajem tvoří nedílný obsah snad každého batohu od podzimu až do jara. Vsadit můžete na některou z osvědčených značek, jako jsou Esbit, Primus nebo například Thermos. Osobně mi na jedno i vícedenní výlety vyhovuje objem kolem 0.7l.

Termoska ale není záležitost jen zimních výletů - v létě naopak využiju co nejlehčí izolovanou láhev, která zaručí, že i v tom největším pařáku bude voda studená a osvěžující. Třeba termosko-hrnek GSI Glacier Stainless Microlite 500 ml s hmotností jen 224 g.

Měkké dárky

Měkké dárky často mohou znamenat zklamání, ale u turistických ponožek je tomu právě naopak! Mi se na turistiku osvědčily ponožky české značky Sensor, které navíc můžete pořídit i ve výhodném trojbalení.

Stejně tak ani dárek se spodním prádlem dříve moc radosti neudělal. Pokud ale sáhnete třeba po merino trenýrkách či kalhotkách Sensor, obdarovaný vám hned po prvním použití určitě poděkuje.

Tenké rukavice má snad každý - ale ty z merino vlny (95% s 5% příměsí elastanu, aby se natahovaly a vlákna nelámala) si všichni určitě oblíbí. Použít je lze jak samostatně, tak i jako podvlékací, když teplota klesne hluboko pod bod mrazu. Dobrý poměr cena/výkon nabízí třeba model Skin 1.0 od české firmy Direct Alpine.

Předplatné Světa outdooru

Dárek, který sice na horách nevyužijete (i když vám nikdo nebrání), ale má s nimi hodně společného. Každý rok obdarovanému přijde tlustý časopis plný rozhovorů, tipů na treky i teoretických článku o horách. K objednání jako dárek můžeš využít i dárkový kupón, který si jen vytiskneš a dáš třeba do obálky.

Kniha z historie hor

Dárkem, který potěší snad každého horala, může být i kniha. Co třeba nějaká ze série Tajemné stezky od nakladatelství Regia? Stránky plné historických zajímavostí, místních legend a pověstí určitě zaujmou každého turistického nadšence!

Skleničky na víno

Ideální dárek pro partnery, kteří turistice úplně neholdují a je třeba je do hor lákat i na něco jiného, než jen krásy přírody. Není nad to někde na mýtince vytáhnout karimatku na sezení, láhev vína a k tomu skládací skleničky od GSI buď v nerezové nebo plastové variantě.

Nesmeky

Tohle je sice věc, kterou stačí mít doma jen jednou, ale jelikož jde o základní vybavení každého zimního turisty, nelze je v těchto tipech vynechat. S výběrem určitě poradí stále aktuální článek Jak vybrat nesmeky.

A jak to máte vy?

Máte tipy na podobné dárky s cenovkou v řádu stokorun? Podělte se o ně v komentářích a ty nejlepší přidám do přehledu.

Ilustrační obrázek od Racool_studio - www.freepik.com

Komentáře

Komentovat může pouze přihlášený uživatel!

Sdílet